Registrer din interesse!

Vi har ikke startet med rekrutteringen enda, men om du er interessert i å være først i køen da vi starter, registrerer du din interesse i skjemaet under og vi sender deg en mail i det vi starter søknadsprosessen.

Thank you! We have sent you an email for your records. If you can't find it, check your spam folder or send us an email. We will notify you as soon as new opportunities go live. Have a great day!
Oops! Something went wrong while submitting the form. Try again.
Nei takk, jeg vil vente
Artikler

Jobbe Hjemmefra. Hva betyr utrykket?

Paul ArnesenPaul Arnesen
|
29/3/2022

Hva mener man egentlig når man sier jobbe hjemmefra? 


Betydningen av uttrykket “jobbe hjemmefra” kan være diffus. I utgangspunktet så kan man definere adverbet “hjemmefra” som, fra hjemmet, bort for eksempel reise tidlig hjemmefra (kilde). 

I den forstand kan man blant annet si at når man er voksen så flytter de fleste hjemmefra. Så det er 2 motsetninger her mellom det å jobbe, som for folk flest betyr at man er på et sted, på jobben, og hjemmefra som er noe som tar deg bort fra hjemmet. Jobbe borte hjemme?

Dette er litt kronglete, men på godt norsk betyr det å jobbe hjemmefra at man har en jobb som utføres med hjemmet som utgangspunkt. 

På engelsk heter det remote work, noe som direkte oversatt betyr fjernarbeid. Det å omtale en jobb på norsk som fjernarbeid virker ikke helt som på engelsk, det ikke er et ord som er etablert i forhold til arbeid, og at ordet i seg kan virke som et unikt utrykk.

Remote work omfavner all jobb som et firma tilbyr hvor man ikke må møte opp på en fast lokasjon hver dag.  Det å jobbe hjemmefra betyr at man har er en jobb hvor hjemmet er base, uten at man må møte opp på et fast kontor eller lokasjon.

Typiske eksempler på jobber som kan gjøres i hjemmet er jobber som gjøres via en PC eller ved hjelp av en telefon, også omtalt som digitale tjenester hjemmefra.

Ved å ha en pc som er koblet opp mot internett så når man ut til omverdenen uansett hvor man befinner seg. Man kan enten sitte hjemme i leiligheten sin eller gå til kafeen på hjørnet (eller i Thailand) som har gratis wifi.

Har man mulighet til å jobbe for et firma som tilbyr en tjeneste fra hjemmet via digitale verktøy så jobber man hjemmefra (kilde).


Typisk hjemmekontor for en profesjonell


Flere og flere firmaer i dag tilbyr hjemmekontor i sin stillingsbeskrivelse. Som regel så er dette oftest et frivillig tilbud til den ansatte da det fortsatt i Norge er ganske vanlig å komme til kontoret 2-3 ganger i uka.

Men, en jobb som tilbyr hjemmekontor, tilbyr en jobb man kan gjøre hjemmefra. 


Så om man ser etter en jobb som tilbyr fleksibilitet og muligheter for å kunne utføre arbeid fra sitt eget hjem så er det å jobbe hjemmefra det man kan se etter.

Firmaer som tilbyr hjemmekontor kan tilby dette og er åpne for at du som ansatt bruker tiden til å gjøre jobben din fra hvor du vil - bare du leverer resultater som om du skulle møtt opp på kontoret hver dag.


Alle stilliger du finner hos vijobberhjemmefra.no tilbys med hjemmekontor.


Kunne man hatt andre gode uttrykksmåter for denne typer stillinger på norsk? Diskuter videre på i våre sosiale kanaler.

Del og diskuter

WebFontConfig = { google: { families: ['Roboto'] } }; (function(d) { var wf = d.createElement('script'), s = d.scripts[0]; wf.src = 'https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/webfont/1.6.26/webfont.js'; wf.async = true; s.parentNode.insertBefore(wf, s); })(document);